Bizimle iletişime geçin

Haberler

TOUR DE FRANCE 2015

Bisiklet yarışlarının en prestijlisi ve hatta birçoklarına göre her yıl düzenlenen spor organizasyonların en büyüğü Tour de France başlıyor. Bu senenin parkuru oldukça dağlık ve ilk etap dışında bireysel zamana karşı etabı bulunmuyor

Bu yıl Grand Depart Utrecht’ten (Hollanda) veriliyor. 2015 ile birlikte Hollanda’daki bu 6. Grand Depart ve bu bir rekor. Peloton, Hollanda sonrasında Belçika topraklarına geçecek ve orada geçireceği iki günün ardından Fransa’ya giriş yapacak.

İlk hafta boyunca biri parke taşlı sektörler içeren, birçok tek günlük klasik tarzı etap bulunuyor. Sonraki iki haftanın büyük bölümü ise dağlarda geçecek. Bununla birlikte benekli tırmanış mayosunun 40. yılını kutlamış olacağız.

1. Etap (ITT) – Utrecht › Utrecht (13,8km)
undefined
Geçtiğimiz iki sene yol etaplarıyla başlayan Tour, bu sene eskiye geri dönüyor ve açılışı bir bireysel zamana karşı etabıyla yapıyor. 13,8km’lik bu etap Tour tarihinin 4. en uzun açılış zamana karşı etabı olarak da tarihteki yerini alacak. Profil oldukça düz, yalnız parkurdaki virajların sayısı küçümsemek hata olur. Yine de zamana karşı uzmanlarının bu etapta öne çıkmasını bekleyebiliriz. Tour tarihinde ilk etabı kazanan bisikletçilerin 19’unun yarışı da kazandığını da unutmamak lazım.

2. Etap – Utrecht › Zeeland (166km)
undefined
Hem Utrecht, hem de Zeeland tarihlerinde ilk defa Tour’a ev sahipliği yapıyorlar. Bir etabın hem startının hem de finişinin de bu onura ilk defa ulaşmasına çok sık denk gelmiyoruz. Etap profili ise dümdüz, hatta 166 km’lik etap boyunca ulaşılacak en yüksek rakım sadece 6 metre. Etabın büyük çoğunluğu ise deniz seviyesinde geçecek. 2002 yılı haricinde 1993’ten beri Tour’un ilk yol etapları hep sprint finişiyle tamamlandı. Fakat Hollanda’nın bu bölgesinin çok rüzgâr almasıyla biliniyor olması soru işaretlerini doğuruyor.

3. Etap – Antwerpen › Huy (159,5km)
undefined
İlk 2 etapta tek bir tırmanış kapısı geçilmedi ve artık dağların kralı mayosunun ilk sahibini bulmanın zamanı geldi. Bu etapta üç tane Cat4 ve bir tane Cat3 tırmanış bulunuyor. Bu tırmanışların üçünün son 18 km’de geçilecek olması, bol ataklı bir etap sonu izleme şansımızı arttırıyor. Ayrıca finişin Fleche Wallonne’dan tanıdığımız Mur de Huy’da olması etaba ayrı bir renk katıyor. Bazı genel klasman favorilerinin etap zaferinden çok, süre kaybetmeden ve kaza yapmadan etabı bitirmeyi hedeflemeleri sürpriz olmaz. Zira etabın son bölümünde temponun artmasıyla kaza riski önemli ölçüde artacak.

Caner Eler, İnan Özdemir, Buyruk Alparslan, Aytaç Biber ve Aydan Çelik’in yazılarıyla 16 sayfalık Tour de France 2015 özel bölümü Cyclist Türkiye Temmuz sayısında.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!