Bizimle iletişime geçin

Haberler

KONYA’DA ANLAMLI PROJE

Selçuklu ilçesi Sıraç Aydıntaşbaş İlkokulu, Trafikte Can Güvenliği konusunda ilkokul 4. sınııf öğretmenleri, öğrencileri, veli ve servis şoförlerinin farkındalığını artırmak ve trafikte sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla yürütülen “Can Dostları Hareketi Projesi” çerçevesinde hazırladığı iyi uygulamalar projesini hayata geçirdi. Projenin tanıtımı için bir etkinlik düzenlendi.

Projede “Bisiklete Bin Sağlıklı Yaşa” sloganı ile bisiklet trafik parkı oluşturuldu. Oluşturulan parkurun açılışını ve eğitimin başlangıcını yapmak için Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Turgutlu’nun da katıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Turgutlu, bisikletin hem sağlık hem de trafiğin içerisinde kullanılan güvenli bir araç olduğunu belirterek çalışmalar hakkında okul yönetimi ve Doğadaki Bisikletli grubundan bilgiler aldı.

Oluşturulan bisiklet parkurunda 4. Sınıf öğrencilerine proje ortaklarından ve Konya merkezli olarak tüm Türkiye’de katılımcıları ile faaliyetler yapan “Doğadaki Bisikletli” adlı bisiklet topluluğu üyeleri tarafından trafikte güvenli bisiklet sürüş eğitimi verildi. Sürüş eğitimi sırasında öğrencilere trafik işaret ve levhalarının anlamları da kavratıldı. Ayrıca bisiklet muayene istasyonu kurularak bisiklet topluluğu üyeleri ve öğretmenler tarafından öğrencilerin bisikletleri muayeneden geçirilmiş ve hazırlanan bisiklet muayene formları dolduruldu. Bu sayede öğrenciler: “ Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Binme, Güvenli Bisiklet Sürüşü ve şehir içi trafikte trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda bilinçlendirme sağlamak ve gerçekleştirilecek uygulamalarla günlük yaşam içerisinde kullanılmasını öğrenmesi sağlandı.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!