Bizimle iletişime geçin

Haberler

BİSİKLETLE DÜNYAYI DOLAŞAN EN GENÇ İNSAN

Kanadalı genç, B’yauling Toni, okulu bitirdikten sadece 6 gün sonra, 17 yaşındayken bisikletle dünyayı dolaşmak için yola çıktı. 16 ülkeyi geçen ve toplamda 31.000 km yol yapan Toni’nin uzun ve macera dolu yolculuğu sona erdi.

Canadian Cycling dergisi ile yaptığı röportajda; “Fiziksel değil, zihinel bir mücadeleydi. Bu uzun sürede vücudum çok yoruldu ama iyileşti,  asıl yorucu olan mental olarak mücadele etmeye çalışmaktı. Çok fazla mücadele etmek durumunda kaldığımda neden bu işe girdiğimi sorguladığım zamanlar oldu, ama pes etmeyi hiçbir zaman düşünmedim.” dedi.

Temmuz ayında yola çıkan Toni, Portekiz’e uçmadan önce Kanada’ya sürdü. Oradan İspanya ve Fransa’ya süren Toni, Avrupa’dan Rusya’ya geçti.

Avustralya’ya uçmadan önce ise Moğolistan ve Çin’e süren genç gezgin, eve geri dönmeden önce de Yeni Zelanda’ya gitti.

Tur boyunca şaşırtıcı bir şekilde toplamda 12.000 $ para da biriktiren Kanadalı gencin uzun mesafe aşkı, 12 yıl önce bir süpermarketten satın aldıkları bisikletle evinden Vancouver’a kadar 1600 km sürmesiyle başlıyor.

2015 yılında 29.000 kilometrelik turuyla dünyayı gezen en genç bisikletçi rekorunu elinde bulunduran 19 yaşındaki İngiliz genç Tom Davies, rekoru Kanadalı Toni’ye kaptırmış gibi görünüyor. Toni’nin dünya rekorunu kırdığına inanılırken genç bisikletçi, bunun sadece rekor kitaplarına girmekle alakalı bir şey olmadığını, dünyayı gezerken gördüklerinin çok daha değerli olduğunu söylüyor.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!