Bizimle iletişime geçin

Haberler

MILANO – SANREMO 2016

Bazı yıllar ufak değişiklikler gösteren Milano – Sanremo’nun rotası bu yıl, geçen seneki ile aynı kalıyor. Her yıl bazı tırmanışların çıkartılıp, yenilerinin eklendiği yarış, o yıl gelecek bisikletçilerin de profilini belirliyordu. Fakat parkur ne kadar değişirse değişsin, yarışın karakteri değişmiyor, bu Anıtsal Klasik kendi çizgisini koruyor.

 
2015 yılında son 15km böyle geçilmişti.

Milan’dan başlayan yarış, 117km’de Passo del Turchino’ya geliyor. Geçmişte yarış için oldukça önemli bir yere sahip olsa da, rotayı Akdeniz’e bağlayan bu geçit finişe oldukça uzak bir mesafede yer alıyor.

undefined

Yarışın önemli tırmanışlarından biri, 5.6km uzunluğundaki Cipressa. 263. kilometrede karışımıza çıkan bu tırmanış %4.1 ortalama eğime sahip. 2014’te Nibali, 99’da ise Pantani ataklarını burada yapmışlardı.

undefined

Bu yıl kendilerini gösteren Alexander Kristoff ve Michael Matthews, Team Dimension Data’dan Edvald Boasson Hagen, Trek-Segafredo’dan Fabian Cancellara, BMC’den Greg Can Avermaet, bu yıl Paris Nice’i kazanan Geraint Thomas ve her yıl olduğu gibi yine bu yıl da favorilerin arasında yer alan Vincenzo Nibali yarışı kazanmak isteyecek sporcular arasında.

Sagan, Matthews, Kristoff gibi Nacer Bouhanni, Arnaud Demare, Caleb Ewan ve 2009’un kazananı Mark Cavendish de, eğer toplu sprint finişi olacaksa göz önünde bulundurulması gereken isimler arasında.

undefined

Finişe 9km kala geçişen Poggio ise yalnızca 3.7km uzunluğunda. Sert virajlar içeren teknik bir inişin ardından geniş bir cadde üzerinden yol Sanremo’ya geliyor. Son viraj finişe 750 metre kala sağa dönülüyor ve bunun ardından hafif bir tırmanışla, Via Roma’daki finiş çizgisine ulaşılıyor.

Yarış 19 Mart Cumartesi günü koşulacak ve saat 15:15’ten itibaren Eurosport’tan canlı olarak yayınlanacak.

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!