Bizimle iletişime geçin

Haberler

2019 TDU 5. ETAP YARIŞ RAPORU

Tour Down Under’da sona yaklaşırken 149.5 kilometrelik beşinci etapta Caleb Ewan’ın diskalifiye edilmesi ve finale 10 km kala yaşanan, kaza yarıştaki tüm dengeleri değiştiren olay oldu.  

Yarışın 115. Kilometresinde oluşan 3 kişilik ilk kaçış grubu ana grupla arasında 24 saniye fark açmayı başardı. Ancak kaçış uzun sürmedi ve 84. Kilometredeki sprint kapısına yaklaşırken ana grup yeniden tek parça oldu. 

undefined           undefined 

Ara sprint kapısına Mitchelton Scott’tan Darly Impey’le birlikte giren genel klasman lideri Patrick Bevin, sprint kapısını ilk sırada geçen isim oldu. 

Yer yer çapraz ve önden esen şiddetli rüzgarla birlikte pelotonu bölmeye çalışan kaçış grupları oluşmaya başladı ve 48. kilometrede ilk atak Bora-hansgrohe’den geldi. Sonrasında Jumbo-Visma, altı sporcusuyla öne geldi ve finishe giderken pelotonu rüzgarla birlikçe parçalamaya çalıştı. 

Ancak yarışın bitimine 10 km kala yaşanan kaza, şüphesiz yarışta dengeleri değiştiren önemli olaylardan biriydi. Genel klasman lideri CCC’li Patrick Bevin’in ciddi şekilde yaralandığı kazada Bevin, bisikletini değiştirerek yarışa devam etmeyi başardı.

           undefined

Yarışın bir diğer önemli olayı, sprint finishe giderken son 100 metrede Caleb Ewan’ın Jasper Philipsen’e açıkça üç kez kafa atması üzerine yarıştan diskalifiye edilmesine karar verilmesi oldu. Görüntüleri tekrar tekrar izleyen yarış komitesi, UCI tarafından oluşturulan yönetmeliğin 2.12.007 ve 5.1. maddesinde yer alan; “Başka bir sporcunun yarış koşmasını engelleyen, onu tehlikeye sokarak yoldan sapmasına neden olacak hareketler (başka bir bisikletçiyi formasından veya selesinden çekmek, tehdit etmek veya korkutmak / göz dağı vermek, kafa, omuz, dirsek, el, diz vb. dahil darbeler.) “ açıklamayı dikkate alarak Caleb Ewan’ın yarıştan uzaklaştırılmasına, etap birinciliğinin ise etabı ikinci sırada bitiren Jasper Philipsen’e verilmesine karar verdi. 

                             

Etap sonunda birinciliği elde ederek sprint mayosunun sahibi olan UAE Team Emirates’li Belçikalı genç bisikletçi Jasper Philipsen, çok heyecanlı ve şanslı olduğunu dile getirdi.

          undefined

Beşinci etabın sonunda Philipsen’in arkasında yarışı ikinci olarak tamamlayan Peter Sagan olurken üçüncülüğü ise Jumbo- Visma’dan Danny Van Poppel aldı. 

Genel klasmanda ise herhangi bir değişikliğin yaşanmadığı etapta, Patrick Bevin yaşadığı  kazaya rağmen genel klasman birinciliğini korumayı başardı. 

SONUÇLAR

5. Etap Sonuçları

undefined

Genel Klasman

undefined

E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!

Yorumlar için tıklayın

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Öne Çıkanlar

Bağlan
E-Posta Bülteni

E-Posta bültenimize abone olun, en son haber ve röpörtajlardan ilk sizin haberiniz olsun!