Cyclist Türkiye

TAKIM ŞEFİ SEAN FOWLER’DEN GLUTENSİZ PANKEK

TAKIM ŞEFİ SEAN FOWLER’DEN GLUTENSİZ PANKEK

Cannondale-Drapac ile çalışmış takım şefi Sean Fowler, hem amatör hem de profesyonel bisikletçiler için hazırlanabilecek mükemmel bir glütensiz pankek tarifi veriyor. Takımla birlikte 18 büyük tur, 6 Paris-Nice, 6 Dauphine Libere, 4 Paris Roubaix, 3 Flander Turu ve 1 Katalonya Turu gören şef, “Glutensiz pankek her zaman keyifle yenebilecek bir yiyecektir” diyor.

“Profesyonel bisikletçiler, yedikleri şeyin onlar için iyi olduğuna karar verirse daha fazla yemek ister. Üstelik bu tarz bir pankekle bir kase yulaf yemekten daha az karbonhidrat almış olurlar. Bu yüzden ben stratejik olarak yarış öncesi yemek için bolca zaman varsa kademeli olarak yemelerini, bu tarz bir şey yiyip sonrasında tekrar bir şeyler yemelerini öneriyorum.”

Malzemeler:

(10 cm büyüklüğünde 8 krep için)

2 yumurta

50g zeytinyağı

75g eritilmiş Hindistancevizi yağı

275ml pirinç, soya veya badem sütü (Laktoz içermeyen inek sütü de kullanabilir)

65g yoğurt veya kefir

50gr pirinç unu (Yulaf unu da kullanılabilir. Bu durumda 100 gr yulaf unu konmalıdır.)

50gr yulaf unu

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım tatlı kaşığı tarçın

 

Nasıl yapılır?

1-      Ocağa koyduğunuz tavayı önceden iyice ısıtın.

2-      Tavaya zeytinyağı ekleyin ve fazlasını peçete yardımıyla alarak eşit şekilde tava yüzeyine dağıtın.

3-      Katı ve sıvı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırın sonrasında hepsini bir araya getirerek kıvamlı bir karışım oluşturun.

4-      Kepçe yardımıyla tek teker tavaya dökün.

5-      Altını ve üstünü kızarıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

6-      Bal, agave şurubu, akçaağaç şurubu, fıstık ezmesi sürerek ve mevsim meyveleri ile birlikte tüketin.

 

Afiyet olsun…

Bu yazı CYCLIST TÜRKİYE tarafından yazılmıştır.|05 Mart 2019